SENASTE NYTT FRÅN KALMARTRAVET

2015-03-06 [Aktuell till: 2015-03-07]

Skoinformation 6 mars
Valfri balans gäller.

2015-03-06 [Aktuell till: 2015-03-10]

Nilssons sista-minuten-tips till ikväll:
Finns nu under fliken SPELSERVICE/Sista minuten

2015-03-02 [Aktuell till: 2015-03-12]

Daydream Rapida grym!

Daydream Rapida var mycket bra vid sin V75-seger på Halmstad i lördags trots ett tufft lopp utvändigt ledaren.Foto: Kanal75
Tränaren Hans Crebas valde att köra fram utvändigt ledaren efter dryga varvet. Tryckte på ledaren i omgångar och kämpade på mycket bra  till seger 15,3/2640a och till vinnaroddset 15,93. Äger gör Stall Corsa Rapida och uppfödare är J.H.B.Holding B.V. Skötare till Daydream Rapida  är Crebas sambo Tilly Swaerdens.
Foto: Kanal75


2015-02-27 [Aktuell till: 2015-03-15]

Amatörklubben kallar till Årsmöte

Söndag 15 mars kl. 15.00 i Amatörstugan.Klubben bjuder på smörgårstårta alt varmkorv samt dricka/kaffe. 
Anmälan görs till axelssons.hyvleri@telia.com alt smsa till 076-799 11 56 senast 6 mars.

 

2015-02-25 [Aktuell till: 2015-05-30]

Komplettering av lopp
Fr o m tisdag 3 mars kan man få vara med och köra/rida i pågående kör-/licensutbildning. 

Behöver ni komplettera med enstaka lopp för att behålla kör/montélicensen eller vill ni bara med och träna så går det bra fr om nästa vecka.  Vojlocksutdelning strax före kl. 18.00, värmning sker på  lilla banan (ponnylicenskurs kl 18.00) och man anmäler sitt intresse till Jan-Evert på 0703-97 94 65. Gäller det kompletteringslopp är det extra viktigt att ni talar om det så att det blir noterat.

Välkomna!

2015-02-25 [Aktuell till: 2015-03-30]

Rikshästen klar!

Nu är jakten på Rikshäst för stall Syd och Tommy Zackrisson över.Igår kväll anlände det fyraåriga stoet Destiny River hem till gården. Destiny River kvalade i november och slutade tvåa i debuten som treåring i april. Hon har tjänat dryga 160 000 kr och har 13,5ak i rekord. Modern Frantic Face är syster till bla He s a Gangster 1,2 miilj och Face the Evil 3,8 milj. Alexandra Wisén heter skötaren. Rå www.rikstravet.se följer ni hela tävlingen och får all information om hästarna.

 

 

 

2015-02-24 [Aktuell till: 2015-03-12]

B-tränarutbildning

startar onsdag 11 marsDeltagarkrav: 
Goda kunskaper i hästhållnig, kan sela och köra häst i angivet tempo.
Teori och praktik varvas och avslutas med skriftligt prov, 
utselningsprov samt körprov.
Kursen är på 8 tillfällen och kommer att hållas onsdagar.

Kursavgift: 1 100 kr  (exkl. 25%  moms)

Kurserna genomförs av Hästsportens Folkhögskola i samarbete med Svensk Travsport och Kalmartravet.

Kurserna är till stor del finansierade genom Hästsportens Folkhögskola och kostar därför endast 1 700 kr resp 1 100 kr.

Anmälan sker direkt till www.hastsportensfolkhogskola.se


2015-02-24 [Aktuell till: 2015-12-31]

Stallfiket onsdag 25 februari

Stekt isterband med persiljestuvad potatis och rödbetorStallfiket serverar lunch varje onsdag från kl. 11.00
Varmt välkomna hälsar Rolf och & Eva Meranius. 

Dagens lunch kostar 80 kr inkl. dryck smör, bröd och sallad samt kaffe Även avhämtning ring 070-945 64 64 och beställ för avhämtning.

Evas kök på stallbacken har öppet:
Onsdagar      09-15
Samt alla tävlingsdagar
Lördagar stängt

Rolf Meranius
r.meranius@gmail.com

2015-01-29 [Aktuell till: 2015-03-30]

Pressinfo:

Lovande talang från Tomtebyholm får travstipendiumDet blir Evelina Larsson 18 år från Tomtebyholm utanför Kalmar som får årets travstipendium. Stipendiet delas ut av Kalmar Energi och Kalmartravet till en aktiv ungdom inom travsporten som får möjlighet att under en termin ta kör- eller montélicens tillsammans med en stor häst.

 

Motivering
Evelina Larsson är en positiv och aktiv tjej som har ett brinnande intresse för hästar och travsport. Hon har tävlat i ponnytrav under flera år och skaffat sig stor kunskap och erfarenhet om travhästens träning. Evelina hjälper gärna de yngre utövarna och är en god förebild för ponnytravet, där hon haft stora framgångar, bland annat i monté-SM. Nu vill Evelina även prova på att köra sulkylopp och har hon bestämt sig för att klara något så gör hon det!

 

Tillhandahåller häst
Evelina Larsson kommer att få låna travhästen Champine, som är inköpt av Kalmar Energi, för att under ett halvår förkovra sig inom sporten och ta tävlingslicens för att få köra travlopp.

-Att lyfta fram unga förebilder som får möjlighet att utvecklas inom sin sport ser vi som positivt, både för individen och för Kalmars utveckling, säger Théresé Andersen, kommunikationschef på Kalmar Energi.

 

Ökat intresse för trav hos ungdomar
Det är tredje året som stipendiet delas ut, ifjol gick det till Amanda Svensson, som under året hunnit med att skaffa sig en egen travhäst för att fortsätta tävla inom travsporten. Sedan stipendiet instiftades har intresset ökat för travsporten bland ungdomar i Kalmar. 

-Våra prova-på-kurser för barn och ungdomar på travskolan är välfyllda och vi har en välfungerande ponnytravverksamhet. När det gäller för ungdomar att ta steget från ponnyer till varmblod är Kalmar Energis stipendium en stor tillgång. I år hade vi flera duktiga sökande och vi hade gärna gett fler chansen, säger Kalmartravets ungdomsansvarige Maria Carlsson.

 

Årets stipendiat kommer att uppmärksammas i samband med Kalmartravets V75 tävlingar den 14 februari 2015.

 

För ytterligare information kontakta:

Maria Carlsson 070-753 01 53, eller
Théresé Andersen 070-753 23 95


 


2015-01-16 [Aktuell till: 2015-03-30]

Pressinfo om Rikstravet 2015:


Zackrisson är redo för att försvara titeln

Senast tävlingen Rikstravet var igång var under 2013. Då gick segern till Ockelbo Prinsen och tränaren Tommy Zackrisson. Nu är han redo att försvara titeln. – Jag hoppas att det går minst lika bra den här gången, säger 65-åringen.

Efter ett års uppehåll är nu Svensk Travsports projekt Rikstravet tillbaka, både roligare och mer lättillgängligt. Under de fem första åren har närmare 50 000 personer varit hästägare genom Rikstravet. Av dem har tusentals tagit klivet vidare in i travets underbara värld som hästägare på egen hand efter avslutade säsonger.

Nu är det dags för en nystart. Totalt är 18 travtränare med i tävlingen och den 2 februari släpps andelarna till de olika stallen. I år blir det nio olika stall i vilka det ingår två tränare med en häst vardera.
Kalmartränaren Tommy Zackrisson är en av dem och ska försöka försvara den titel han tog med Ockelbo Prinsen 2013.

– Förra gången var det en riktig höjdare att vara med i tävlingen och nu ska vi försöka hitta en minst lika bra häst, säger han.

Sedan årsskiftet är det egentligen sonen Anders som är bas i stallet och Tommy finns med och stöttar honom i början av proffstränarkarriären.

– Vi hoppas och drömmer om en seger i något av de klassiska unghästloppen, berättar Tommy.

Hans travintresse startade när han bodde i Östersund som barn. Han och två andra killar i samma klass blev alla travtränare. De sprang alltid omkring tillsammans på stallbacken. Efter det militära började han som lärling i ett stall och efter det har det bara rullat på.

– Höjdpunkten är segern i Derbyt med Zenit F. 1994. Det var väldigt stort eftersom svärfar ägde hästen och jag tränade och körde. Det var dubbelt upp, menar Zackrisson.

Han vet hur det är att ha många hästägare i stallet och nu är han alltså redo för årets upplaga av den mycket populära tävlingen.

– Det kommer att bli väldigt kul och senast när jag var Rikstränare var det en riktig höjdare. Jag hoppas att det går minst lika bra den här gången, avslutar Tommy Zackrisson.

För mer information:
Tommy Zackrisson, 070-215 08 73

 

2015-01-16 [Aktuell till: 2015-03-30]

Tränarna klara i Rikstravet 2015!

Nytt för i år är att varje stall i Rikstravet representeras av två tränare som har varsin häst. I vår region är det  Stall Syd som består av Tommy Zackrisson, Kalmar och Conrad Lugauer, Jägersro  

Zackrisson är redo för att försvara titeln

 

Senast tävlingen Rikstravet var igång var under 2013. Då gick segern till Ockelbo Prinsen och tränaren Tommy Zackrisson. Nu är han redo att försvara titeln.
– Jag hoppas att det går minst lika bra den här gången, säger 65-åringen.


Efter ett års uppehåll är nu Rikstravet tillbaka både roligare och mer lättillgängligt.
Under de fem första åren har närmare 50 000 personer varit hästägare genom Rikstravet. Av dem har tusentals tagit klivet vidare in i travets underbara värld som hästägare på egen hand efter avslutade säsonger. Nu är det dags för en nystart. Totalt är 18 travtränare med i tävlingen och den 2 februari släpps andelarna till de olika stallen. I år blir det nio olika stall i vilka det ingår två tränare med en häst vardera. Kalmartränaren Tommy Zackrisson är utvald att försöka försvara sin titel han tog med Ockelbo Prinsen 2013.
– Förra gången var det en riktig höjdare att vara med i tävlingen och nu ska vi försöka hitta en minst lika bra häst, säger han.

Sedan årsskiftet är det egentligen sonen Anders som är bas i stallet och Tommy finns med och stöttar honom i början av proffstränarkarriären.
– Vi hoppas och drömmer om en seger i något av de klassiska unghästloppen, berättar Tommy.
Hans travintresse startade när han bodde i Östersund som barn och vi var tre killar i samma klass som alla blev travtränare. De sprang alltid omkring tillsammans på stallbacken. Efter det militära började han som lärling i ett stall och efter det har det bara rullat på.
– Höjdpunkten är segern i Derbyt med Zenit F. 1994. Det var väldigt stort eftersom svärfar ägde hästen och jag tränade och körde. Det var dubbelt upp, menar Zackrisson.

Han vet hur det är att ha många hästägare i stallet och nu är han alltså redo för årets upplaga av den mycket populära tävlingen.
– Det kommer att bli väldigt kul och senast när jag var Rikstränare var det en riktig höjdare. Jag hoppas att det går minst lika bra den här gången, avslutar Tommy Zackrisson.

För mer information:
Tommy Zackrisson, 070-215 08 73

 

 Rikstravet 2015 blir roligare och enklare för de som vill testa på att vara hästägare. Hästarna som köps in för tävlingen är mellan 3 och 5 år gamla varmblod. Startskottet går den 1 april och tävlingen pågår fram till den 31 oktober 2015. Stallets tio bästa lopp när det gäller insprungna prispengar räknas i tabellen och avgör vem som vinner och övriga placeringar. 

Vinnande stall i Rikstravet belönas med 150 000 kronor som ska används till en segerfest för alla andelsägare!

– Att hänga med i Rikstravet kostar bara 500 kronor per andel och det finns 1 500 andelar i varje stall. Man köper sin andel direkt på rikstravet.se med start den 2 februari kl. 14.00. Det är biljetten in till en engagerande upplevelse, som ger alla som vill möjligheten att komma hästarna och travet nära, säger Henrik Högström, som är projektledare på Svensk Travsport.

Läs mer på www.rikstravet.se

  


 


 

 

 

 

 

2015-01-01 [Aktuell till: 2015-12-31]

Ordningsregler!
En påminnelse om vilka regler som gäller i gäststallar, på banan m m. 

För att utnyttja anläggningen krävs att man har giltig tränarlicens, att hästen är upptagen på träningslistan, att hästen är vaccinerad samt att man erlägger en årlig banavgift. Hur stor banavgiften är finns under fliken Information.
 
Gäststallar
Dagbox i stall A-F kan hyra månadsvis eller bara över dagen. Kontakta sektretariatet för prisuppgift.  Stallgångarna får nyttjas även om man inte hyr box.
Efter användning av box/stallgång tar man upp efter sin häst, sopar gången, släcker lyset samt stänger dörrarna. Skor man sin häst tar man givetvis bort söm m m. Skräp m m läggs i soptunnorna utanför stallarna. Rökning är givetvis förbjuden i stallarna.
Sopkvastar, skyfflar, karbinhakar m m tillhör Kalmartravet och ska ej lämna området! Töm gärna skottkärran efter dig.
 
Vagnar
Förvarning av vagnr ska ske i vagnförrådet, inga vagnar utanför stallarna eller i boxarna!
 
Banornas öppettider
Banornas öppettider finns på hemsidan under baninformation. Ändring av öppettider läggs ut under nyheter.
 
Vid körning till rakbanan efter stora banans stängningstid SKALL de yttersta spåren användas.
 
Hjälm skall användas vid all körning/ridning på stallbacksområdet.
Säkerhetsväst skall användas vid all körning/ridning på stora banan.
Bakvarvskörning ska ske i de yttersta spåren!
Överträdelse beivras! 

 

2015-03-06 (2015-03-07)
Skoinformation 6 mars
Valfri balans gäller.
Läs hela nyheten ››

2015-03-06 (2015-03-10)
Nilssons sista-minuten-tips till ikväll:
Finns nu under fliken SPELSERVICE/Sista minuten
Läs hela nyheten ››

2015-03-02 (2015-03-12)
Daydream Rapida grym!
Daydream Rapida var mycket bra vid sin V75-seger på Halmstad i lördags trots ett tufft lopp utvändigt ledaren.


Läs hela nyheten ››

2015-02-27 (2015-03-15)
Amatörklubben kallar till Årsmöte

Söndag 15 mars kl. 15.00 i Amatörstugan.


Läs hela nyheten ››

2015-02-25 (2015-05-30)
Komplettering av lopp
Fr o m tisdag 3 mars kan man få vara med och köra/rida i pågående kör-/licensutbildning. 
Läs hela nyheten ››

2015-02-25 (2015-03-30)
Rikshästen klar!

Nu är jakten på Rikshäst för stall Syd och Tommy Zackrisson över.


Läs hela nyheten ››

2015-02-24 (2015-03-12)
B-tränarutbildning
startar onsdag 11 mars

Läs hela nyheten ››

2015-02-24 (2015-12-31)
Stallfiket onsdag 25 februari

Stekt isterband med persiljestuvad potatis och rödbetor


Läs hela nyheten ››

2015-01-29 (2015-03-30)
Pressinfo:

Lovande talang från Tomtebyholm får travstipendium


Läs hela nyheten ››

2015-01-16 (2015-03-30)
Pressinfo om Rikstravet 2015:

Läs hela nyheten ››

2015-01-16 (2015-03-30)
Tränarna klara i Rikstravet 2015!

Nytt för i år är att varje stall i Rikstravet representeras av två tränare som har varsin häst. I vår region är det  Stall Syd som består av Tommy Zackrisson, Kalmar och Conrad Lugauer, Jägersro 


Läs hela nyheten ››

2015-01-01 (2015-12-31)
Ordningsregler!
En påminnelse om vilka regler som gäller i gäststallar, på banan m m. 
Läs hela nyheten ››

Nyhetsarkiv

© 1999-2015 Kalmartravet | Sydöstra Sveriges Travsällskap, 394 70 Kalmar | 0480-44 35 50 | info@kalmartravet.se