SENASTE NYTT FRÅN KALMARTRAVET

2015-05-22 [Aktuell till: 2015-06-02]

Kalmarekipage med i Lilla Elitloppet!
Kalmar har representanter med i Lilla Elitloppet – Kat A.

Lowiza Svensson kör Vanilj Mo, som tränas av A-M Björkmarker. Familjen Aronsson har två uppfödningar med, förutom sin egentränade Gransjönsdkrusidull (körs av Halmstads Jonna L Jacobsson), så är även Gransjöns Kinder med i detta prestigefulla lopp! Heja Kalmar!

Förra året vann Camilla Ingerstad Lilla Elitloppet med Thyra Tyrann (bilden). I år kommer Thyra Tyrann till start igen, men nu med Justus i sulkyn och Camilla kör Tuffing.

Mini Elitloppet - Lördag

Kategori A. 1 609 meter - Autostart
Prispoäng: 2 500, 1 250, 625, 375, 250, (150)

1. EMMEROS IMPONERA - Amanda Hoveklint (J Granberg)
2. DYNAMIT II - Eveliina Hietanen (N Haglund)
3. GRANSJÖNS KINDER - Oliver Sperling Juul
4. GOLDA APACHE - Hannah Gustavsson
5. GRANSJÖNSKRUSIDULL - Jonna L Jacobsson (E Aronsson) 
6. VANILJ MO - Lowiza Svensson (A-M Björkmarker)
7. EMMEROS FANTASIA - Maja A Odder (H A Odder)
8. POMONA - Mats Havulehto

2015-05-21 [Aktuell till: 2015-06-30]

Pressmeddelande
TingsrydTravets verksamhet upphör

Under torsdagen beslutades att verksamheten i Tingvalla Travsällskap upphör med omedelbar verkan. Några travtävlingar kommer därför inte att köras på TingsrydTravet i år. Istället tar grannbanorna över motsvarande tävlingsdatum. V86-tävlingarna onsdag 3 juni kommer att köras i Kalmar.

Tingvalla Travsällskap som äger och driver TingsrydTravet belades i våras med tävlingsförbud av Svensk Travsport och ATG. Det är travsällskapets dåliga ekonomi som varit orsaken, och alla medlemmar i travsällskapets tidigare styrelse lämnade sina uppdrag redan i våras. Under onsdagen träffades representanter för Tingsryds kommun, travsällskapets tillfälliga interimsstyrelse, berörda banker samt Svensk Travsport för hitta en lösning. Detta misslyckades dock.

– Vi har gjort vad vi kunnat, men tyvärr räckte det inte, säger Thomas Mattsson, ordförande i den interimsstyrelse som drivit Tingvalla Travsällskap under några månader.

– Jag hade hoppats att de berörda bankerna hade kunnat hjälpa till på ett bättre vis. Både den tillfälliga styrelsen i travsällskapet och kommunen har jobbat stenhårt för att rädda situationen. Det känns verkligen ledsamt att det inte lyckades, säger Svensk Travsports generalsekreterare Johan Lindberg.

Tävlingsdagarna körs på grannbanorna

De tävlingsdagar som var planerade i Tingsryd i år kommer att istället att köras på de andra banorna i regionen. Kalmartravet och Jägersro kommer att tillsammans med Svensk Travsport och ATG säkerställa att samtliga planerade tävlingstillfällen genomförs i närområdet. De tre tävlingsdagarna i juni kommer att köras på Kalmartravet, medan det ännu inte är bestämt på vilka banor sensommarens och höstens tävlingar ska avgöras. Ponnytävlingarna 6 juni kommer att köras på ponnytravbanan Östanåkra åtta mil bort.

– Jag är glad att regionsamarbetet fungerar så bra, och att Kalmartravet och Jägersro kan säkerställa att hästägarna i regionen inte förlorar några starttillfällen, säger Johan Lindberg.

Varför hade inte ATG och Svensk Travsport kunnat gå in och lösa TingsrydTravets skulder?
– Varje travsällskap är ansvarigt för sin egen verksamhet. Ekonomin har under längre tid misskötts i Tingvalla Travsällskap, det går tyvärr inte att uttrycka det på något annat sätt. De krav vi ställer på alla landets travsällskap, har man inte klarat i Tingsryd och därför får travsällskapet inte något fortsatt tävlingstillstånd, förklarar Johan Lindberg.

FRÅGOR OCH SVAR OM TINGSRYDTRAVET
Idag torsdag 21 maj upphör verksamheten i Tingvalla Travsällskap och travsällskapet upplöses.
Svensk Travsports generalsekreterare Johan Lindberg svarar på några frågor kring detta.

Vad innebär det här för tränarna och kuskarna med licens knuten till TingsrydTravet?
Deras licenser flyttas till Kalmartravet, och de kan därmed fortsatt tävla med sina hästar på alla banor.

Kommer alla årets planerade tävlingar att köras?
Ja, målet är att alla lopp ska köras inom regionen. Tävlingsdagarna 3 juni, 13 juni och 27 juni kommer att köras på Kalmartravet. Var de resterande tävlingsdagarna (27 juli, 16 augusti, 23 augusti, 14 september) ska köras bestämmer vi inom kort. Ponnytävlingarna 6 juni körs på Östanåkra.

Vad har TingsrydTravets problem kostat travsporten?
Hästägarna har gått miste om miljonbelopp eftersom Tingvalla Travsällskap inte haft råd att hålla tillräckligt höga prispengar under många år. ATG, som stått som garant för banans checkkredit, förlorar också pengar, liksom kommunen och bankerna. Men den självklart största förlusten är förstås att landets enda 1600-metersbana nu inte kan användas för travtävlingar.

Varför hade inte ATG och Svensk Travsport kunnat gå in och lösa TingsrydTravets skulder?
Varje travsällskap är ansvarigt för sin egen verksamhet. Ekonomin har under längre tid misskötts i Tingvalla Travsällskap, det går tyvärr inte att uttrycka det på något annat sätt. De krav vi ställer på alla landets travsällskap, har man inte klarat i Tingsryd och därför får travsällskapet inte något fortsatt tävlingstillstånd.

Skulle inte Svensk Travsport kunnat driva verksamheten vidare i egen regi?
Nej, inte årets säsong i varje fall. Jag tror inte heller att det skulle vara en bra lösning på längre sikt. Däremot skulle kanske ett organisatoriskt samarbete med något av travsällskapen på grannbanorna vara möjligt i framtiden. Men just nu finns inga sådana planer, avslutar Johan Lindberg

2015-04-22 [Aktuell till: 2015-05-31]

Pressinfo: Jubileumsloppet 5 juli
Anders Lindqvist och Veijo Heiskanen kör Jubileumsloppet.

Pressinfo 2015-04-22

 

Kalmartravet fyller 50 år -  Anders Lindqvist & Veijo Heiskanen i Jubileumsloppet! 

 

Sydöstra Sveriges travmetropol fyller ett halvsekel söndagen den 5 juli 2015. Detta ska firas med hjälp av såväl två- som fyrbenta profiler. Ett Jubileumslopp med kända profiler kommer att köras och nu är åtta av tio Jubileumskörsvenner klara!

 

Stig H Johansson tog sin 1000:e rikstotoseger i just Kalmar. Han skrev historia tillsammans med sagohästen Victory Tilly och är nu redo att återvända. Förutom de sex körsvenner som tidigare presenterats är det nu klart med två nya namn, Anders Lindqvist och Veijo Heiskanen.

 

Den stora travprofilen Anders Lindqvist ska återigen köra på Kalmartravet. Umeå-sonens största triumf var dubbelsegern i Svenskt Travderby med Atom Knight och Ewing Turf 1987. Det året blev han även Kuskchampion på Kalmartravet. Numera är mannen med det stora travhjärtat tränare i Frankrike.

 

- Det är en ära att få vara med i Kalmartravets 50-årsfirande och att dessutom få köra i Jubileumsloppet. Senast jag körde på Kalmartravet var när jag ställde upp i Magnus Sandgrens kuskmatch 2009, Jag vann då och siktar på seger även nu, säger den alltid lika pratglade och optimistiske Anders Lindqvist

 

Veijo Heiskanen anses av många som en av världens bästa travtränare med en otrolig känsla för hästen. Veijo lockades till Kalmartravet av Magnus Sandgren i slutet av 1987. Snabbt gjorde den unge finländaren succé och vann Kuskchampionatet året därpå. Veijo blev även Champion 1990 och 1991 och senaste storsegern tog han förra året med Solvato i Olympiatravets final.

 

- Kalmartravet känns som min andra hemmabana och det kommer att bli rolig att få vara med och fira när banan fyller 50 år. Jag har många härliga minnen från tiden hos Magnus Sandgren och Kalmartravet, säger Veijo Heiskanen.

 

Förutom Stig H, Lindqvist och Heiskanen kommer följande kuskar att deltaga:

- Leif Lövgren: Kalmartravets första kuskchampion 1965. Far till Joakim Lövgren.

- Tommy Zackrisson: "Mr Kalmartravet" med 2500 kusk- och nästan 2000 tränarsegrar.

- Lennart Forsgren: Välbekant tv-profil. Fyrfaldig vinnare av Kalmarsundspokalen, bland annat med Bolets Igor 1997.

- Börje Bs Johansson: Mannen bakom exempelvis Zerberus, Cooltrain, Lill Adolf och Sissel Godiva.

- Roland Korsar: Minns ni tuffingen Rebur? Korsar var med på hela resan.

Tio ekipage kommer att finnas med i jubileumsloppet och det körs inom V64-spelet.        

 

Kalmartravet erbjuder denna dag en specialbiljett. Ta med två vänner och få tapastallrik inklusive dryck, entré och travprogram för er alla tre för endast 150 kronor.

 

- Det kommer att bli fullt den 5 juli så jag skulle rekommendera alla att redan nu försäkra sig om sin plats på Kalmartravets jubileumsdag, säger Mats Heed VD fm reklam.

 

- Satsningen är en del i en ökad uppmärksamhet på vår publik. Målsättningen är att höja flera event under året. Jag är säker på att Kalmars 50-årsjubileum blir en succé, säger Johan Lindberg, generalsekreterare på Svensk Travsport.

 

 Välkomna att fira Kalmartravet 50 år tillsammans med oss!

 

Frågor:

fm reklam AB: Mats Heed, VD, 070-483 72 85

Kalmartravet: Magnus Johansson, Travbanechef, 072-560 67 67

Kalmartravet: Patrik Schavon, Sport- & Evenemangschef, 070-344 04 42

2015-04-14 [Aktuell till: 2015-06-30]

Pressinfo 2015-04-14
Ny montéserie - Kalmarsundsmontén

Pressinfo 2015-04-14

 

Kalmarsundsmontén - Ny montéserie på Kalmartravet 

 

Kalmartravet startar en ny montéserie med namnet Kalmarsundsmontén. Fyra försök kommer att ridas och finalen äger rum på Damklubbens Dag lördagen den 26 september med ett förstapris på 75 000 kr.

 

Svensk Travsport vill ge montén ett lyft de närmaste åren och några åtgärder 2015 är att återställa förstapriset i Monté-SM till 250 000 kronor, rida årgångslopp (för 4- och 5-åringar) samt punktinsatser på montéserier i Gävle och Kalmar.

 

 

 

 

 -Satsningen på monté är helt i linje med vårt måldokument Horisont 2017. Rekryteringen av nya aktiva är en av våra viktigaste uppgifter och just montén är en bra väg in i travsporten för många, inte minst unga tjejer som är en bristvara i  travsporten, säger Rikard Sjöberg, montéansvarig på Svensk Travsport.

 

 

 

 

Försöken i Kalmarsundsmontén rids enligt följande:

Försök 1: V75 - Midsommarsöndagen den 21 juni. 2140 meter autostart. 30 000 kr i förstapris.

Försök 2: Jubileumsdagen, Kalmartravet 50 år - Söndagen den 5 juli. 2140 meter voltstart. 25 000 kr i förstapris med 8 priser.

Försök 3: Natt-Travet - Lördagen den 25 juli. 2140 meter voltstart. 25 000 kr i förstapris med 8 priser.

Försök 4: Hästägaredagen - Fredagen den 28 augusti. 2140 meter voltstart. 25 000 kr i förstapris med 8 priser.

Hästarna som deltagit i serien är startberättigade i finalen enligt särskild poängberäkning.

 

 

 

- Kul att vi kan vara med och även skapa en montéserie. Bra prispengar i försöken och en final med ett så högt förstapris som 75 000 kr känns bra, det blir även 8 priser i finalen. Förhoppningsvis bidrar detta med att öka intresset för montésporten, säger sportchef Patrik Schavon.

 

 

 

Kalmartravets Damklubb har redan satt igång arbetet med sin dag. Det blir en stor tjejkväll i restaurangen med utställare. Förutom finalen i Kalmarsundsmontén rids ytterligare ett montélopp.

 

 

 

- Vi ser verkligen fram emot vår årliga dag som i år kryddas med en montéfinal med högt förstapris. Detta känns bra och vi är extra laddade att fylla den stora restaurangen och ha en sportslig fokus på montén, säger Maria Fajersson, ordförande i Damklubben.

 

 

 

 

Frågor:

Kalmartravets Damklubb: Maria Fajersson, 070-499 49 50

Svensk Travsport: Rikard Sjöberg, 08-627 22 56

Kalmartravet: Patrik Schavon, 0480-44 35 50, 070-344 04 42

 

 

2015-02-25 [Aktuell till: 2015-05-30]

Komplettering av lopp
Fr o m tisdag 3 mars kan man få vara med och köra/rida i pågående kör-/licensutbildning. 

Behöver ni komplettera med enstaka lopp för att behålla kör/montélicensen eller vill ni bara med och träna så går det bra fr om nästa vecka.  Vojlocksutdelning strax före kl. 18.00, värmning sker på  lilla banan (ponnylicenskurs kl 18.00) och man anmäler sitt intresse till Jan-Evert på 0703-97 94 65. Gäller det kompletteringslopp är det extra viktigt att ni talar om det så att det blir noterat.

Välkomna!

2015-01-01 [Aktuell till: 2015-12-31]

Ordningsregler!
En påminnelse om vilka regler som gäller i gäststallar, på banan m m. 

För att utnyttja anläggningen krävs att man har giltig tränarlicens, att hästen är upptagen på träningslistan, att hästen är vaccinerad samt att man erlägger en årlig banavgift. Hur stor banavgiften är finns under fliken Information.
 
Gäststallar
Dagbox i stall A-F kan hyra månadsvis eller bara över dagen. Kontakta sektretariatet för prisuppgift.  Stallgångarna får nyttjas även om man inte hyr box.
Efter användning av box/stallgång tar man upp efter sin häst, sopar gången, släcker lyset samt stänger dörrarna. Skor man sin häst tar man givetvis bort söm m m. Skräp m m läggs i soptunnorna utanför stallarna. Rökning är givetvis förbjuden i stallarna.
Sopkvastar, skyfflar, karbinhakar m m tillhör Kalmartravet och ska ej lämna området! Töm gärna skottkärran efter dig.
 
Vagnar
Förvarning av vagnr ska ske i vagnförrådet, inga vagnar utanför stallarna eller i boxarna!
 
Banornas öppettider
Banornas öppettider finns på hemsidan under baninformation. Ändring av öppettider läggs ut under nyheter.
 
Vid körning till rakbanan efter stora banans stängningstid SKALL de yttersta spåren användas.
 
Hjälm skall användas vid all körning/ridning på stallbacksområdet.
Säkerhetsväst skall användas vid all körning/ridning på stora banan.
Bakvarvskörning ska ske i de yttersta spåren!
Överträdelse beivras! 

 

2015-05-22 (2015-06-02)
Kalmarekipage med i Lilla Elitloppet!
Kalmar har representanter med i Lilla Elitloppet – Kat A.
Läs hela nyheten ››

2015-05-21 (2015-06-30)
Pressmeddelande
TingsrydTravets verksamhet upphör
Läs hela nyheten ››

2015-04-22 (2015-05-31)
Pressinfo: Jubileumsloppet 5 juli
Anders Lindqvist och Veijo Heiskanen kör Jubileumsloppet.
Läs hela nyheten ››

2015-04-14 (2015-06-30)
Pressinfo 2015-04-14
Ny montéserie - Kalmarsundsmontén
Läs hela nyheten ››

2015-02-25 (2015-05-30)
Komplettering av lopp
Fr o m tisdag 3 mars kan man få vara med och köra/rida i pågående kör-/licensutbildning. 
Läs hela nyheten ››

2015-01-01 (2015-12-31)
Ordningsregler!
En påminnelse om vilka regler som gäller i gäststallar, på banan m m. 
Läs hela nyheten ››

Nyhetsarkiv

© 1999-2015 Kalmartravet | Sydöstra Sveriges Travsällskap, 394 70 Kalmar | 0480-44 35 50 | info@kalmartravet.se